miercuri , iunie 19 2024

Top 5 greșeli pe care să nu le faci atunci când înveți să schiezi

5 greșeli de evitat la schi

5 GREȘELI DE EVITAT LA schi

Noțiunile învățate în primele ore de ski îți vor contura performanța de-a lungul timpului, de aceea este important să le aplici corect. În caz contrar, greșelile de tehnică (și nu numai) pe care le poți face, îți vor îngreuna progresul și cu cât continui să persiști în greșeli, cu atât acestea vor deveni obiceiuri și vor fi mult mai greu de corectat pe viitor. În acest articol, îți vom prezenta 5 greșeli comune pe care le fac schiorii începători și pe care ar trebui să le corectezi din timp dacă le regăsești în tehnica ta.

Ești încordat/ă

Una din cele mai frecvente greșeli pe care o fac schiorii în primele ore de curs este să stea foarte încordați. Recomandat este să ai corpul cât mai relaxat pentru a fi flexibil în mișcare, astfel vei putea pune în practică mult mai bine tehnica prezentată de instructorul tău de ski.

Ții privirea în jos

Continuăm cu a doua cea mai frecventă greșeală și anume privirea orientată în jos, către schiuri. Începătorii tind să deprindă acest obicei în primele ore de curs deoarece vor să fie siguri de ceea ce fac și aleg să se uite în jos în loc să mențină postura corectă, cu privirea în față. Uitându-te la schiuri îți poți pierde echilibrul, nu vei mai putea fi atent la cei din jurul tău riscând astfel să te accidentezi.

Te înclini pe spate

Deoarece instinctul corpului te face ca atunci când te afli pe o pantă să te înclini pe spate, același lucru se întâmplă frecvent începătorilor pe schiuri. Au tendința de a „echilibra panta” prin a se înclina pe spate deși poziția corectă este să te înclini ușor cu partea superioară a corpului către vale deoarece controlul se face de pe vârfurile schiurilor, și nu de pe cozile acestora.

Ești echipat necorespunzător

Echipamentul joacă un rol extrem de important în a avea parte de o experiență cât mai plăcută de-a lungul primelor tale cursuri de ski (și nu numai). Întalnim des cazuri în Poiana Brașov în care cei dornici să învețe să schieze se prezintă la orele de ski fie în blugi, cu geci foarte subțiri, fie fără mănuși și cască fapt ce creează atât disconfort termic, mai ales când vine vorba de căzături în zăpadă fără echipament corespunzător sezonului rece, cât și probabilitate mai mare să te accidentezi. 

5 greșeli de evitat la schi: Nu cunoști regulile pârtiei

Nu ești niciodată singur pe pârtie, de aceea este nevoie să ții cont de câteva reguli pentru siguranța ta și a celor din jurul tău. Cele mai frecvente accidentări se întâmplă din nerespectarea acestor reguli, cum ar fi oprirea bruscă în mijlocul pârtiei, traversarea pârtiei dintr-o parte în alta fără să te asiguri, neasigurarea în spate la plecarea de pe loc și multe altele. Te invităm să citești aici regulile generale pe care fiecare practicant al sporturilor de iarnă ar trebui să le respecte. 

Învață să schiezi corect din prima alături de instructorii Interski

Instructorii școlii noastre de ski sunt nerăbdători să împărtășească cu tine pasiunea pentru ski și tehnicile corecte pentru ca tu să înveți să schiezi bine din prima. Alege-ți instructorul de ski și rezervă-ți orele de curs online sau vino la centrul nostru Interski din Poiana Brașov pentru a ne cunoaște.

Check Also

instructor ski sau snowboard

Câte ore de instructaj ar fi necesare pentru un copil? Dar pentru un adult?

Când vine vorba de ski și snowboarding, întotdeauna vei avea câte ceva de învățat și de îmbunătățit fie la tehnica sau stilul tău. Tocmai aceasta este una din frumusețile acestor sporturi de iarnă, faptul că este un continuu proces de învățare care nu îți dă ocazia să te plictisești.