miercuri , iunie 19 2024

Ce învăț într-o oră la școala de ski?

Școala de ski Interski

Școala de Ski Interski

Îți dorești ca iarna aceasta să înveți să schiezi? În următoarele rânduri vom povesti pe scurt ce presupune prima oră de ski și ce anume deprinde un client după prima oră de curs cu un instructor Interski.

Prezentarea echipamentului

Primul lucru și cel mai important este de a ne cunoaște echipamentul și de a-l folosi corespunzător. Astfel, instructorul îți va prezenta echipamentul de ski și rolul fiecărei componente ale echipamentului.

Încălzirea

Comparativ cu orice alt sport, încălzirea joacă un rol foarte important și când vine vorba de ski. Împreună cu instructorul vei face câteva exerciții de încălzire înainte de a-ți pune schiurile în picioare. 

Acomodarea cu echipamentul în plat

Următorul pas este acomodarea cu echipamentul în plat. Odată ce instructorul ți-a explicat cum îți pui schiurile în picioare, acesta îți va prezenta o serie de exerciții prin care vei reuși să te acomodezi cu deplasarea pe zăpadă.

Oprirea în plug

Evident, cel mai important lucru este să înveți cum te oprești din alunecare. Oprirea în plug presupune ca schiurile să fie așezate în V, cu vârfurile apropiate și cozile depărtate. Poziția schiurilor opune rezistență față de zăpadă, iar în felul acesta reușești să te oprești. Plugul ajută la controlarea vitezei de deplasare.

Efectuarea virajelor în plug

După ce ai deprins cu bine oprirea, este timpul să înveți cum să efectuezi primele tale viraje. Instructorul îți va explica cum să-ți folosești greutatea în avantajul tău și îți va corecta postura în timp ce efectuezi virajele în plug.

Prima oră de ski a luat sfârșit!

Acestea sunt noțiunile de bază pe care instructorii Interski le au în vedere când predau primul curs de ski, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Acum că știi la ce să te aștepți de la prima ta oră de ski, îți rămâne doar să te programezi la cursuri și să înveți practicarea acestui minunat sport de iarnă alături de cei mai buni instructori din Poiana Brașov. Te așteptăm la școala de ski Interski!

Check Also

instructor ski sau snowboard

Câte ore de instructaj ar fi necesare pentru un copil? Dar pentru un adult?

Când vine vorba de ski și snowboarding, întotdeauna vei avea câte ceva de învățat și de îmbunătățit fie la tehnica sau stilul tău. Tocmai aceasta este una din frumusețile acestor sporturi de iarnă, faptul că este un continuu proces de învățare care nu îți dă ocazia să te plictisești.