joi , aprilie 25 2024

Schiatul este precum mersul pe bicicletă – nu se uită niciodată!

Cursuri ski adulți Poiana Brașov

cursuri ski adulți Poiana Brașov

Cunoaștem multe persoane care în copilărie au fost convinse de părinții lor să învețe să se dea cu schiurile, însă nu au stârnit o pasiune atât de mare în ei și ușor-ușor au renunțat la practicarea acestui sport de iarnă. După ceva ani de pauză, mulți dintre ei s-au gândit că totuși le-ar prinde bine puțină mișcare pe timp de iarnă, așa că au revenit pe pârtie. Cum se păstrează toate noțiunile legate de schi după o perioadă îndelungată de repaus? Despre asta vom povesti în următoarele rânduri ⛷️

Prima zi la ski după o pauză lungă 

Până și pentru cei mai avansați care se dau foarte bine pe schiuri, prima zi pe pârtie după o pauză lungă (trecerea de la un sezon la celălalt, câteva luni sau mai mulți ani) este de acomodare și este perfect normal să te simți puțin mai stângaci. Îi ia puțin timp corpului să reintre în postura corectă de schior, deci expresia “nu m-am mai dat demult, parcă nu mai știu să mă dau pe schiuri” este într-adevăr validă pentru mulți dintre noi în primele zile pe pârtie după un repaus. 

Vestea bună este că indiferent de cât de mare este pauza (luni, ani), odată ce ai învățat tehnicile corecte, memoria musculară își va face treaba și te va ajuta să îți recapeți alura de schior după câteva ture pe pârtie. Să nu-ți fie teamă să înveți, deoarece odată ce înveți să aluneci pe schiuri, îți vei însuși această abilitate toată viața.

Apelează la un instructor de ski

Dacă totuși au trecut cam mulți ani de când nu ai mai pus picioarele în clăpari și nu ești 100% convins că vei reuși să te descurci singur pe pârtie, pentru siguranța ta poți apela la un instructor ski Poiana Brașov. După câteva ore de ski, cu siguranță îți vei reîmprospăta atât memoria, cât și postura de schior ⛷️ Ne bucurăm că ai ales sa revii pe pârtie și te așteptăm la Interski pentru cursuri ski adulți Poiana Brașov ❄️

Check Also

Interski

Te așteptăm în Poiana Brașov alături de noul nostru partener, Hervis Sports

Distracția este în toi pe pârtiile din Poiana Brașov, iar anul acesta avem o mare surpriză pentru tine. Am început un parteneriat alături de Hervis Sports prin care aducem beneficii atrăgătoare atât clienților Hervis, cât și clienților Interski.